Tuesday, December 21, 2010

hijabs !

                  


                                                          assalamualaikum




harini rasa macam mood bercerita pasal hijab !sebap saya dok usha blogger-blogger seangkatan sudah join contest how to wear your hijab tu ,alahai .saya menyokong awak awak semua seratus sembilan puluh sembilan peratus !sebap semuanya ,perfecto ! maaf ,harini mood saya mahu tekan tanda seru je ,nak show off betapa beria ria dan over nya saya sampai muka jadi muka shrek .heh



akibat saya tak rasa saya layak join contest itu ,makanya membuat satu entri sudah cukup jugalah .saja nak kongi cara cara pemakaian hijab selesa dan bahagia sampai ada cahaya nur kasih dekat muka engkau.okay ,mari kongsi .apakah style kegemaran anda pabila anda menyarungkan hijab di kepala ?masing masing mesti ada kegemaran sendiri bukan ?



Pada saya ,cukuplah sekadar saya selesa sepanjang hari ,sesuai dengan keadaan tempat dan paling pentingnya mestilah tak ubah niat kita untuk tutup aurat kan.



















tah style ape tah ny ,masa saya minta along tolong design kan shawl ala-ala timur tengah ,tapi nampaknya lebih pada jawa tengah ,sobs .bedal sajalah labu hoi . ='=







                                                       tapi kami ada motif sebenarnya .....








                                                                    TADAAAA













sebenarnya apa yang kami nak tunjukkan kat sini ialah konsep 2in1 ,mudah je saya rasa .takpayah susa-susa cari inner mana nak matching kan ,jadikan shawl tu sbg inner jugak ,then guna satu butang pn dah ckup dah ,senang untuk golongan yang tak berapa rajin mcm saya .'sedarr pun ekau











dah macam apa dah jadinya ,kalau bibik korang pakai tudung mesti lagi kemas kan ? .haha tapi takpe as long kita confident ,buat je .mungkin lama-lama jadi ikutan ke kan ,haa sapa tawu .heh .maaf lah saya tahu muka bibik saya terserlah sangat ,saya tahu anda boleh buat lagi baik ,mesti itu !





tapi kalau mood saya lagi malas sampai rasa nak cepuk cepuk muka sendiri ,saya pakai tudung sarung macam ini lagi senang derr !cuma tudung tujuh ringgit yang dibeli kat pasar tani ,tapi sangat lah selesa . murah ke mahal bukan ukuran lah kan ,as long kita selesa macam pakai gula gula kapas ats kepala ,hehuuu








Cuma tu je kut yang saya dapat kongsi ,kalau ada tips lagi mudah mai lah kongsi .sama sama kita menjana muslimah berkeyakinan tinggi dan menjimatkan masa dan tidak membazir *memang nasihat kat diri sendri je ni. ='=








                                                      nah !kain songket atas kepala







                                                                thanks  ,salam !

11 comments:

  1. fea, camne nak pakai yang konon2 mcm inner tu sekali.hehe
    yg gmba fea ke empat tuh, ada tak kt utube ke?

    ReplyDelete
  2. lawaaa laaaa. cmne nak pki shwl yg just pki 2pin je?

    ReplyDelete
  3. x reti pakai tudung belit2 tu. tau pakai macam biasa jer. hihi

    btw, u cantik la :)

    ReplyDelete
  4. nadia :sayangg ,jangan ckp dgn cermin .mana boleh lawan sifu nadia ni ha

    ReplyDelete
  5. kak suraya : sis ,fea buat tutorial special ntuk sis !

    ReplyDelete
  6. azila : fea dh buat tutorial syg ,nnti azila refer kat situ je k (:

    ReplyDelete
  7. wirda : ya allah apa nyaa sayangg .fea fea slekeh bebenau nya

    ReplyDelete
  8. lis : dear ,fea dh create satu tutorial ntuk basic je .refer kat situ oaky syg (:

    ReplyDelete
  9. fea syg, mcm mane nak buat shawl tu jadi inner kte? sgt cantik syg. ;)

    ReplyDelete